Goede voorbeelden

Goede voorbeelden
In en rond de stad Utrecht gaan 18 particuliere woningeigenaren een bijzonder avontuur aan: ze gaan voor 80% energiebesparing in hun woningen. Bovendien gaat Woningcorporatie Lopik met 12 huizen ook deze uitdaging aan. De planning en uitvoering van deze renovaties wordt professioneel begeleid. Ook krijgen de bewoners desgewenst geadviseerd over financieringsmogelijkheden.

De bewoners van deze woningen delen graag hun ervaringen met jou. Zie bijvoorbeeld de filmpjes hieronder.

De renovatie van de woning van Hans de Wind is medio 2013 afgerond. Bekijk hier het resultaat.

Theo Peters in Woerden doet het hele bouwproces in eigen beheer. Op het moment wordt zijn woning nog onderhanden genomen. Bekijk hier het resultaat.

Door deelname aan het project HERB van TNO zijn Hanno Smits en Lucie Schoenmakers in Driebergen in aanraking gekomen met o.a. vacuĆ¼m-isolatiepanelen. Bekijk hier het resultaat. Ze hebben ook een eigen site!

rob roza, drowa chips,

Rob en Martine Roza in Houten hadden als doel hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Bekijk hier het resultaat.

In dit filmpje geeft Matthijs Bierman ons een rondleiding door zijn energieneutrale woning. Hij heeft zijn woning twee jaar geleden laten renoveren en vertelt aan ons zijn ervaringen. Het filmpje is hier te bekijken.

renovatie vondellaan utrecht

Bij een aantal woningen aan de Vondellaan worden in verband met de aanleg van een busbaan geluidwerende maatregelen genomen. De VVE combineert deze maatregelen met groot onderhoud, deze bewoners maken van de kans gebruik om hun woning extra energiezuinig te maken! Het filmpje is hier te bekijken.

wbv lopik

Woningbouwvereniging Lopik gaat met 12 woningen de uitdaging aan om deze zo zuinig mogelijk te maken. Martin schrijver vertelt over het project. Het filmpje is hier te bekijken.

Warmtewand Ernst Vuyk

Ernst Vuyk heeft zijn historische woning zeer energiezuinig gemaakt. Klik hier om naar zijn eigen webpagina over de verbouwing te gaan.