Aan de slag in Amersfoort

Woon je in de gemeente Amersfoort en wil je je woning graag naar energieneutraal renoveren? Op deze pagina vindt u een verzameling van de mogelijkheden binnen de gemeente Amersfoort. 

033Energie
033Energie is een initiatief van bedrijfsleven en overheid om gezamenlijk woningen in Amersfoort energiezuiniger te maken. 033Energie dient als aanspreekpunt voor mensen die meer informatie willen over het totaalaanbod van producten en diensten en graag een goed advies willen. 033Energie helpt iedere bewoner van een bestaande woning in Amersfoort graag verder. En dan maakt het niet uit of u nu zelf aan de slag gaat of het werk liever overlaat aan een professionele aannemer.

Zonnescan
Om inzicht te geven in de geschiktheid van daken om zonnepanelen te plaatsen, heeft de gemeente Amersfoort de zonnescan laten ontwikkelen. Deze digitale kaart geeft aan op welke daken in Amersfoort het rendabel is om zonnepanelen te plaatsen. Elektriciteit uit zonnepanelen wordt steeds aantrekkelijker, omdat de prijzen van de panelen de laatste tijd behoorlijk zijn gedaald.

Zonnepanelen installateurs
Wil je in contact komen met installateurs in Amersfoort? Dan kun je met dit formulier meerdere offertes aanvragen bij bedrijven die actief zijn in Amersfoort.

Duurzaamheidslening
Het is het voor huiseigenaren in Amersfoort mogelijk om bij de gemeente een duurzaamheidslening af te sluiten. Met deze lening kunnen inwoners tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen treffen in hun huis, zoals het isoleren van vloeren of het aanbrengen van zonnepanelen.

Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Via maandelijkse betalingen van de lening spreidt u de kosten over meerdere jaren. Maar nog belangrijker: misschien gaat u wel direct besparen! Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Mogelijk kunt u zelfs wat extra besparen. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim!

Investeren in zonnepanelen
20/04/15 – Inwoners van de regio Amersfoort kunnen vanaf nu investeren in zonnepanelen op het dak van sporthal Juliana van Stolberg. De exploiterende energiecoöperatie Eemstroom plaatst daar in augustus ongeveer vierhonderd panelen. Voor alle drie de daken is een totaal subsidiebedrag van 470.000 euro beschikbaar gesteld. Lees het artikel hier.