Aan de slag in Soest

Woon je in de gemeente Soest en wil je je woning graag naar energieneutraal renoveren? Op deze pagina vindt u een verzameling van de mogelijkheden binnen de gemeente Soest.

Duurzaamheidslening
Heeft u een eigen huis en wilt u energie besparen? De gemeente Soest helpt u duurzaam te (ver)bouwen en maakt het financieel aantrekkelijk om te investeren in energiebesparing. Met een duurzaamheidslening tegen een rente die 3 procent lager ligt dan de marktrente. U kunt de lening bijvoorbeeld gebruiken voor isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler of een energie-efficiënt verwarmingssysteem.

Zontech Nederland
Zontech Nederland, uw specialist voor zonnepanelen in Soest. Zonnepanelen worden steeds populairder en dat is lang zo gek niet. Door de ontwikkeling van nieuwe technologie worden de panelen steeds goedkoper en het aantal voordelen talrijker. Zo helpt u niet alleen een handje mee aan het opschonen van het milieu en het afbreken van fossiele brandstoffen, maar kijkt u ook naar een zeer voordelige financiële investering. Woont u in Soest en wilt u besparen op uw energierekening? Dan is het een wijs besluit om in zonnepanelen te investeren.

Zonneplan
Zonneplan is dé zonnepanelen specialist in omgeving Soest. Met onze ervaring en expertise hebben wij al vele inwoners van Utrecht van gratis stroom voorzien. Er zijn honderden installaties uitgevoerd door Zonneplan. Iedereen begint het voordeel van zonnepanelen te zien. Soest telt tussen de 1500 en 1550 zonuren per jaar waarin de zonnepanelen optimaal worden benut. Ook overdag wanneer het bewolkt is leveren zonnepanelen vrijwel altijd energie.

Energielekscan
De gemeente Soest liet in februari 2011 van alle woningen in Soest en Soesterberg een energielekscan maken. Met een speciale thermocamera zijn de woningen van boven gefotografeerd. De energielekscan geeft u een eerste indruk van het warmteverlies van uw woning via het dak van uw woning.