Aan de slag in Nieuwegein

Woon je in de gemeente Nieuwegein en wil je je woning graag naar energieneutraal renoveren? Op deze pagina vindt u een verzameling van de mogelijkheden binnen de gemeente Nieuwegein.

Zonnepanelen in Nieuwegein
Door de financiële voordelen is de ontwikkeling van zonnepanelen afgelopen jaren heel snel gegaan. De hoeveelheid geïnstalleerd zonvermogen in Nieuwegein is gestegen van 550 kiloWattpiek in 2012 naar 1.350 kWp medio 2014. Wilt u weten of uw dak geschikt is? Kijk dan op www.nieuwegein.zonnekaart.nl.

Subsidiemogelijkheden energiebesparing
De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat alle inwoners en bedrijven goed geïnformeerd zijn over mogelijkheden voor energiebesparing. Op die manier sparen we niet alleen het milieu, maar ook kunt u zo besparen op de maandelijkse energielasten. Bovendien levert het werkgelegenheid op.
Daarom informeren we u graag over de subsidiemogelijkheden voor energiezuinig wonen en ondernemen:

Subsidieregelingen voor energiezuinig wonen
Subsidieregelingen voor energiezuinig ondernemen

Stedin start met aanbieden van slimme meters in Nieuwegein
Netbeheerder Stedin gaat in maart 2015 starten met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in delen van de gemeente Nieuwegein. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid voor Nederlanders om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Lees hier meer over de Slimme Meter.

Meer subsidiemogelijkheden
Kijk voor meer subsidiemogelijkheden ook eens op www.energiesubsidiewijzer.nl